Oliebollen invriezen

Oliebollen invriezen

Oliebollen invriezen wil je graag doen als je heel veel oliebollen gebakken hebt en er nog veel over zijn of als je later in het jaar ook nog wil genieten van deze heerlijke lekkernij. Er zijn maar weinig mensen die later in het jaar nog oliebollen bakken, maar invriezen van oliebollen word wel gedaan. Het is makkelijk en als je ze daarna op de juiste manier weer laat ontdooien en eventueel opwarmen dan geniet je later in het jaar ook nog van heerlijke oliebollen.

Hoe kan je oliebollen invriezen?

Als je oliebollen in gaat vriezen verpak ze dan goed zodat ze niet uitdrogen. Zorg dat je afgekoelde koude oliebollen neemt en verpak ze in een luchtdichte afgesloten plastic zak. Zo drogen de oliebollen niet uit en blijven ze zeker 2 maanden goed in de diepvries. Zelf denk ik dat ze nog wel langer te bewaren zijn maar tot 2-3 maanden zijn ze zeker nog lekker.

Oliebollen ontdooien

Oliebollen ontdooien doe je gewoon door ze minimaal 2 uur op kamertemperatuur te laten ontdooien. Laat ze gewoon in de zak ontdooien waarin je ze hebt ingevroren of leg ze op een bord, dek af met plasticfolie en laat ze zo minimaal 2 uur op kamer temperatuur staan. Daarna kun je de oliebollen opwarmen als je dit wil.