Oliebollen opwarmen

Oliebollen opwarmen

Oliebollen opwarmen wil je vaak als de oliebollen al een paar dagen oud zijn of als ze misschien uit de vriezer komen. Je kunt oliebollen op verschillende manieren opwarmen, denk hierbij aan de oven of in de magnetron. Hieronder zal ik je precies uitleggen hoe je het beste oliebollen kan opwarmen.

Oliebollen opwarmen in de oven

Oliebollen opwarmen in de oven is super makkelijk. Verwarm de oven voor op 160 graden en zodra de oven warm is leg je de oliebollen op de bakplaat of los op het rooster. Warm nu de oliebollen op in ongeveer 5 minuten. Haal ze dan uit de oven en serveer ze lekker met poedersuiker. Komen de oliebollen uit de diepvries laat ze dan eerst minimaal 2 uur ontdooien voor je ze in de oven legt.

Oliebollen opwarmen in de magnetron

Oliebollen opwarmen in de magnetron is zo gebeurd. Leg de oliebollen op een bord en zet in de magnetron. Verwarm de oliebollen nu 20 seconden op een vermogen van 850 watt. Vaak worden de oliebollen wel wat slapper in de magnetron als je ze te lang erin doet, hou dus goed de tijd in de gaten. Zijn de oliebollen bevroren laat deze dan eerst minimaal 2 uur ontdooien voordat je ze in de magnetron doet, NIET laten ontdooien in de magnetron.